Dureri in gat? Cimbrul si busuiocul, doua ingrediente care fac minuni
Gâtul este o zonă predispusă la durere, în special în sezonul rece, durere cauzată de infectii virale mai numeroase în această perioadă. De asemenea, de multe ori, durerea este un simptom psihosomatic asociat cu imposibilitatea de exprimare. Durerea de gât sau răguşeala ne împiedică şi ne dă un motiv bun să nu putem exprima.
Pentru cine suferă des de dureri în gât, găsirea unui remediu eficient e mai mult decât necesară. Vă propun să încercaţi preparatele din cimbru.
Cimbrul trece drept un excelent condiment. Însă cimbrul poate fi folosit ca aliment cu efect antiinflamator puternic pentru afecţiunile ORL. Uleiurile esenţiale şi taninul pe care le conţine acţionează local, asupra inflamaţiei faringelui, dacă este folosit în gargară. Mai puternic decât ceaiul este însă uleiul esenţial de cimbru pe care îl găsiţi în monodoze combinate cu miere de anghinare.
În felul acesta, efectul e potenţat şi scăpaţi de medicamente dacă vă doare gâtul. Daca nu aveti altceva la îndemână, chiar şi cateva frunze de cimbru mestecate pur si simplu va vor fi de ajutor.
In cazul în care durerile sunt însoţite şi de febră mică, până in 38,5 grade Clesius, bususiocul are efect antipiretic recunoscut. Acesta este eficient tot în extract, în combinaţie cu miere – există monodoze pe piaţă care vă furnizează exact concentraţia cu cele mai mari şanse de reuşită.
E util inclusiv pentru copii, dacă antipireticele clasice de sinteză vi se par prea agresive în special pentru stomac. În cazul răcelilor, ajută la eliminarea mucusului şi are efect antiinflamator.
Liliana Paraipan
Your Health Coach