Psihoterapie prin dans 


Psihoterapia prin dans si miscare

Aceasta forma de terapie se inscrie intr-o viziune holistica, ce integreaza aspectele cognitive, emotionale, fizice, sociale si spirituale ale individului. Este o cale de a oferi un...

Psihoterapia prin dans si miscare

Aceasta forma de terapie se inscrie intr-o viziune holistica, ce integreaza aspectele cognitive, emotionale, fizice, sociale si spirituale ale individului. Este o cale de a oferi un inteles profund si autentic “corpului de toate zilele” si de a-i imbogati intelesul cu trairi adesea atat de naturale si atat de firesti, dar uitate intr-un con de umbra. Treptat, devenim mai prezenti in fiinta noastra pe de-a intregul, dar conectati si cu „acel ceva” de dincolo de individualitatea proprie.

Activitatile de miscare/dans se imbina cu discutii si analiza celor traite in grup sau intr-un demers individual, uneori se clarifica si prin desen, modelaj, colaj.

Ideea de la care se porneste este ca miscarea este modalitatea de baza de a fi in lume, de a comunica, a socializa, si manifesta forta vitala, de a exprima cele mai profunde ganduri si emotii. De asemenea, cum „fiecare om este un dansator”, se urmareste scoaterea la lumina a propriului dans, imbogatirea registrului de miscari, deblocari emotionale, rezolvarea conflictelor interioare s.a.m.d. Uneori acestea merg mana in mana cu ameliorarea unor afectiuni fizice, daca este cazul. In plus, este foarte probabil sa devenim mai fluizi si mai adaptabili la circumstantele schimbatoare ale vietii.

Alexandra Cucu este psihoterapeut centrat pe persoana. Dupa o formare de 2 ani in psihoterapie prin dans si miscare, intrebuinteaza cu mare incredere si entuziasm explorarile corporale si tehnicile psihosomatice de auto-cunoastere si exprimare in procesul terapeutic. Au insemnat o adevarata „revolutie” in viata proprie, iar acum ii sustine si ii incurajeaza pe cei care simt sa parcurga un drum asemanator in intelegerea de sine. Pentru Alexandra, sub aceasta forma sunt aduse laolalta toate specializarile in care a lucrat de-a lungul anilor (in psihoterapie, dans, terapii manuale, yoga) – si care au determinat-o sa se angajeze cu mai mare bucurie in Dansul Vietii.

Se afiseaza 1 - 1 din 1 produs
Se afiseaza 1 - 1 din 1 produs
LiveZilla Live Help