QiGong & Meditatie SESIUNE INDIVIDUALA Mareste imaginea

QiGong & Meditatie SESIUNE INDIVIDUALA

Nou

Qigong înseamnă "lucrul cu energia" sau "măiestria energiei" şi este un sistem care se bazează pe conectarea cu energiile Pământului şi Cerului şi deschiderea meridianelor astfel încât energia să poată să circule liber prin sistemul energetic uman.

Detalii

150,00 lei

  • Eden Spa Negulici
  • 60 min
  • 90 min

Vom studia şi aprofunda continuu 8 subiecte esenţiale în lucrul cu energia şi corpul, oferind coaching şi îndrumare fiecărui participant pentru a putea progresa cu succes în practica sa. Voi aborda aceste subiecte din perspectiva practicii Qigong şi a medicinei chineze, prezentând tehnici clasice de Qigong îmbinate în mod armonios cu alte tehnici de respiraţie, echilibrare sau tratare a unor afecţiuni specifice (tehnici tibetane, japoneze, bio-energetice). Sunt binevenite orice întrebări despre nutriţie, odihnă, hidratare, îmbunătăţirea somnului şi creşterea disciplinei şi a plăcerii de a practica.

Cele 8 subiecte pe care le propunem sunt:

1) Creşterea energiei vitale

Tehnici pentru deschiderea meridianelor, poziţii de energizare, încărcarea prin mers, dar şi principii care ne ajută să fim mai în formă indiferent dacă practicăm sau nu o disciplină energetică.
2) Cum păstrăm energia pentru a rămâne sănătoşi la orice vârstă şi a face faţă provocărilor vieţii
Aici vom vorbi despre rezervorul de energie din abdomenul inferior (numit Dantien) şi vom discuta despre diminuarea pierderilor de energie, despre emoţii, agitaţie şi echilibru.
3) Meditaţia şi relaxarea
Privită de mulţi ca un subiect dificil şi rezervat misticilor, meditaţia este de fapt o stare naturală de linişte în care dialogul interior se opreşte şi porţile energetice se deschid permiţând organismului să se regenereze, emoţiilor să fie experimentate sau eliberate şi spiritului să fie auzit. Meditaţia pe care o vom face noi are doar 2 paşi şi o vom face iniţial stând întinşi. Toţi cei cărora le-am arătat până acum această tehnică au reuşit din prima încercare.
4) Liniştea, regenerarea corpului şi întărirea rinichilor
În medicina chineză, una din cele mai importante dinamici este echilibrul dintre apă şi foc. Inima corespunde focului şi dacă este agitată, noi avem o minte agitată. Atunci când ne liniştim, întărim rinichi (care corespund elementului apă) şi reuşim să domolim focul inimii. Vom vorbi despre importanţa liniştii în practică şi în vindecare.

Apoi ne ocupăm de echilibru şi vindecare:
5) cele 5 organe principale şi legătura dintre ele şi emoţii în alchimia taoistă
6) deschiderea meridianelor – cum facem ca energia să curgă liber mereu
7) energizarea şi echilibrarea chakrelor prin respiraţie şi prin sunetele lor sacre (o tehnică foarte rapidă care poate fi făcută în fiecare dimineaţa oricât am fi de grăbiţi)

8) vindecarea - principiile şi tehnciile pe care le putem folosi pentru vindecarea unui organ sau a unei zone din corp, precum şi a problemelor cronice (în timp)
Detalii practice pentru clase:
 - nu e nevoie de echipament special, doar încălţările să aibă talpă plată
  - cursul se adresează începătorilor, dar şi celor care, deşi au cunoştinţe teoretice, simt nevoia să practice în cadrul unui grup pentru a fi susţinuţi şi a rămâne motivaţi
 - la unele întâlniri în care vom face meditaţia pentru regenerarea corpului e preferabil să staţi întinşi

Scrie un comentariu

QiGong & Meditatie SESIUNE INDIVIDUALA

QiGong & Meditatie SESIUNE INDIVIDUALA

Qigong înseamnă "lucrul cu energia" sau "măiestria energiei" şi este un sistem care se bazează pe conectarea cu energiile Pământului şi Cerului şi deschiderea meridianelor astfel încât energia să poată să circule liber prin sistemul energetic uman.

Scrie un comentariu

LiveZilla Live Help