Buna!

Mi-a placut intotdeauna sa ma misc doar atat cat e nevoie; numai gandul ca trebuie sa merg la sport imi trezea argumente pentru care mai puteam amana cateva zile…Mi-am dorit sa cunosc anatomie si biomecanica atat cat sa fac minimum de efort cu efect maxim...

Le-am descoperit pe toate in metoda Pilates, care inseamna pentru mine acum un studiu continuu al corpului uman, ce nu s-a terminat odata cu finalizarea cursurilor.

Si ce este incredibil este faptul ca indiferent de zi, gasesc energia si timpul pentru a invata ceva nou, fara efort.

M-a cucerit total si am devenit dependenta de Pilates pentru ca am cunoscut rezultatele (incepand cu mine), am vazut cum corpurile oamenilor se schimba spectaculos in urma exercitiilor, totul este sa ai rabdare. Asa cum pentru cha-cha trebuie sa aloci un timp, nici Pilates corect nu poti executa din prima sedinta.

Rezultatele vin din concentrarea pe fiecare miscare si din armonia corp + minte + spirit, nu merge doar din coregrafie.

Imi plac varietatea si "inteligenta" exercitiilor care se pot adapta pentru fiecare nivel de dificultate si pentru obiective diverse: recuperare in urma unei suferinte, antrenament in timpul sarcinii si post-natal, antrenament in balet, etc, si de asemenea ca poate fi facut la orice varsta.

Pentru mine, Pilates-ul este ca o forma de terapie: faptul ca ajungi la studio incarcat de prioritatile zilei si pleci cu o stare de bine, fizica si psihica, iti da energia necesara pentru inca un timp...Joseph Pilates spunea ca sanatatea fizica este prima conditie a fericirii; nu ar fi realist sa-ti promit ca vei slabi, (desi in cazul meu a functionat), dar cu certitudine daca practici macar de doua ori pe saptamana vei avea un corp cu care nu stiai ca poti face atatea.

Faptul ca de ceva vreme observ posturile oamenilor inaintea trasaturilor (deh, deprindere in urma licentei in psihologie) imi intareste convingerea ca am ales bine drumul... Te invit si pe tine intr-o calatorie atat de frumoasa, plina de satisfactii, pe parcursul careia incepi sa simti! Apoi vei vedea diferenta fata de sesiunile anterioare.

 Calificari sportive:

  • Instructor international de Pilates pentru mat work (lucru la saltea), certificata in cadrul scolii internationale Body Arts and Science International (BASI)
  • Instructor de fitness certificat de Ministerul Muncii si Federatia Nationala Sportul pentru Toti
  • Diverse alte cursuri si certificari locale si participari la diverse workshop-uri: Methodology of  Teaching Pilates; The Powerhouse of the Upper Girdle; The Ultimate Pilates Session: Reformer, Wunda Chair and Mat –  by Rael Isacowitz; Physiotherapy and Pilates - the Ultimate Combination; Pilates for Injuries and Pathologies: The Cervical Spine; Pilates for Chronic Pain Clients - by Samantha Wood; Pilates Myofascial Release (Alessandro Meloni), Conventia Internationala Fitness Scandinavia 2013, 2014, curs Pilates Matwork Instructor prin Move On Pilates Academy, acreditat de European Fitness Association, etc