Cora Tataru este instructor de Pilates & fondatoarea “Happy Cora Pilates” din Bucuresti.

La 17 ani s-a indragostit de mersul pe munte, si de atunci a continuat sa descopere moduri noi de miscare. La turele de trekking & hiking s-au adaugat schiul, snowboard-ul, mountainbike-ul sau scufundarile. Intre timp, ca sa fie in forma pentru activitatile outdoor, a practicat mult aerobic clasic, timp de 12 ani.

Apoi a aparut Pilates-ul, si asa a inceput povestea ei ca instructor, avand la baza urmatoarele motivatii:

  1. Impartaseste pe deplin parerea lui J. Pilates despre elementul care sta la baza fericirii, si anume “Physical fitness is the first requisite of happiness.
  2. Si-a dorit sa-i ajute si pe altii sa descopere acest lucru si sa devina ceva mai fericiti
  3. A vrut sa promoveze si mai ales sa faca un lucru in care crede 100%, fapt care o umple de energie.

Demersul „Happy Cora Pilates” a inceput deci pentru ca si-a dorit sa-i ajute pe ceilalti - oameni normali -  sa descopere o forma de miscare ce li se potriveste, ne-invaziva, ce poate fi practicata oriunde si oricum, aproape la orice varsta. Pentru cei pasionati de sport, practica si abordarea de Pilates pentru „athletic conditioning”, care poate completa cu succes orice alt tip de antrenament.  

Obiectivul Corei este ca la sedintele ei, clientii sa vina cu placere, pentru a se incarca cu energie pozitiva prin miscari bine gandite, pentrua trece peste blocajele psihice legate de capacitatea fiecaruia de a se misca si pentru a descoperi tot timpul cate ceva nou despre propriul corp.

Ca instructor, Cora isi ia in serios rolul si responsabilitatea si crede cu tarie in doua lucruri: calitatea Pilates-ului pe care il preda, indiferent de nivelul de dificultate, si necesitatea continuua de perfectionare si educare ca specialist. De aceea, a ales sa investeasca in cursuri de formare la BASI (Body Arts and Science International) - una dintre cele mai bune scoli de Pilates din lume, si sa participe la cat mai multe evenimente pe teme de Pilates, pentru a-si largi perspectiva. La acestea se adauga in mod regulat studiul si practica individuala.

Pilates-ul nu are rezultate decat facut corect, de aceea Cora incearca sa-si educe clientii in directia unui Pilates de calitate, care respecta tehnica si principiile ce l-au facut atat de celebru si eficient in toata lumea.

La nivel personal, a facut si continua sa faca sport, inclusiv impreuna cu familia, indiferent de situatie si statut: ca studenta, angajata in multinationale, femeie insarcinata, mama, sotie sau mic antreprenor. Incearca sa-i ajute si pe altii sa gaseasca bucuria in miscare, si pune in practica exact lucrurile in care crede.

Si asta pentru ca citatul ei preferat din Joseph Pilates, creatorul metodei practicate azi de milioane de oameni este... “Physical fitness can neither be acquired through wishful thinking nor by outright purchase.” 

Calificari sportive: 

  • Instructor international de Pilates atat pentru mat work (lucrul la saltea) cat si pentru lucrul cu aparatele de Pilates, certificata in cadrul scolii internationale Body Arts and Science International (BASI)
  • Instructor de fitness certificat de Ministerul Muncii si Federatia Nationala Sportul pentru Toti
  • Participari la numeroase workshopuri si evenimente specializate pe Pilates sau cu teme complementare: Methodology of Teaching Pilates by Rael Isacowitz; The Rotational Component of the Upper Body; The Gait Cycle – Re-gaining a balanced gait pattern; Pilates for Injuries and Pathologies: The Cervical Spine; Pilates for Chronic Pain Clients ; Fusion Training;Pilatesin metoda Body Control;Pilates Balance; Port De Bras; Dynamic Postural Training; workshop-uri Yoga;conventiile internationale de Pilates & fitness din Romania.